Over Pharme

Dé oplossing bij medicijntekorten, van advies tot alternatief.

Pharme is dé specialist op het gebied van medicijntekorten en biedt een oplossing bij dit groeiende probleem in Nederland.

Dit doen wij door:

  • Snel en eenvoudig alternatieven te bieden voor medicijnen die tijdelijk of langere tijd niet leverbaar zijn via de reguliere groothandel.
  • Apothekers vroegtijdig te adviseren over medicijntekorten en de beschikbare alternatieven.

Voor wie?
Alle apotheken en ziekenhuisapotheken in Nederland.

Ons doel
Samen met apothekers wil Pharme het medicijntekort terugdringen zodat een apotheker uitstekende zorg blijft leveren en zijn patiënt de juiste medicijnen, op het juiste moment ontvangt.


Ons verhaal

Geneesmiddelentekorten mogen in een land als Nederland niet bestaan.

Daar geloven wij in. Medicijnen moeten altijd beschikbaar zijn. Zodat apothekers uitstekende zorg kunnen blijven leveren en de patiënt de juiste medicijnen op het juiste moment ontvangt.
Om dit te bereiken moeten we de handen in één slaan, zodat we samen de tekorten terugdringen.

Onze missie is het terugdringen en voorkomen van medicijntekorten door deze vroegtijdig te signaleren. We houden hiervoor alle ontwikkelingen op het gebied van tekorten nauwlettend in de gaten. Onze medewerkers kennen de apothekerswereld door en door en weten daardoor precies waar de pijnpunten zitten. Daarnaast maken wij onderdeel uit van Medcor Group, waardoor we behoren tot Mosadex Groep. Binnen deze groep werken we veel samen en analyseren we beschikbare data. Zo wordt er onder andere gekeken naar bestellingen, de vraag van de klant, voorraden en leveringsmogelijkheden. Hierdoor krijgen we vroegtijdig inzicht in eventuele tekorten. Ons doel is om een oplossing te bieden, rekening houdend met de huidige wet- en regelgeving, voordat er daadwerkelijk een geneesmiddelentekort in Nederland ontstaat.

Signaleren we een mogelijk tekort? Dan wordt er actie door ons ondernomen en zoeken we naar alternatieven. Zo kunnen we apothekers tijdig adviseren of alternatieven aanbieden. Hierdoor kunnen apothekers uitstekende zorg blijven leveren en ontvangt de patiënt de juiste medicijnen, op het juiste moment.

 

Helpt u mee?

Het signaleren van tekorten kunnen we niet alleen. Als apotheker heeft u hier een belangrijke rol in, want u weet wat er speelt binnen de apotheek. Dus heeft u advies nodig over medicijnen of verwacht u een tekort? Neem dan contact met ons op. Samen zorgen we voor een oplossing, vóórdat daadwerkelijk een tekort ontstaat. U wilt tenslotte toch uw patiënt tijdig de zorg leveren die hij nodig heeft?

Samen zetten we ons in voor het geneesmiddelentekort. Helpt u mee?


Oplossing nodig?

Als apotheker vertrouwt u op uw reguliere groothandel. Toch kan het voorkomen dat een product niet leverbaar is. U wilt dan graag een oplossing zonder dat dit teveel tijd kost. Pharme zoekt deze oplossing graag voor u.

Pharme biedt alternatieven voor medicijnen die niet leverbaar zijn. Van moeilijk verkrijgbare tot niet-geregistreerde geneesmiddelen. Daarnaast adviseert zij apothekers op het gebied van medicijntekorten.

Op zoek naar een alternatief?

Bekijk dan het assortiment online. In de webshop:

  • Vindt u een up-to-date assortiment.
  • Plaatst u gemakkelijk een bestelling.
  • Volgt u uw bestelling zodat u weet wanneer het geleverd wordt.
  • Stuurt u eenvoudig een zoekopdracht in als u het product niet kan vinden.

Advies nodig?

De apothekers van Pharme staan graag voor u klaar. Samen met u zoeken zij naar een passende oplossing. 

Neem contact met ons op


Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×