Informatie

Pharme bemiddelt in de aankoop en verkoop van moeilijk verkrijgbare en niet geregistreerde geneesmiddelen.
Wij brengen de vraag van Nederlandse apotheken samen met het aanbod van zowel nationale als internationale leveranciers.

Een oplossing is zo gevonden.

Dankzij ons heldere stappenplan vinden we snel een oplossing. We gaan geen uitdaging uit de weg en doen er alles aan om het gewenste product of een geschikt alternatief zo snel en efficiënt mogelijk geleverd te krijgen.

Producten uit Nederland en parallel import

Indien een product niet (meer) regulier beschikbaar is om welke reden dan ook, kijken wij altijd eerst of een product niet toch nog verkrijgbaar is. Hierbij wordt ook de mogelijkheid tot parallel import onderzocht.

Parallel geïmporteerde producten bevatten net als Nederlandse producten een ZI-nummer, hebben een Nederlandse bijsluiter en zijn regulier te declareren bij de zorgverzekeraar.

Importeren van geneesmiddelen; hoe zit het nu eigenlijk?

IGJ heeft de mogelijkheid om in het kader van een tijdelijk geneesmiddeltekort een generieke toestemming te geven aan de Nederlandse markt. Dit houdt in dat u als apotheker de mogelijkheid heeft om voor een vastgestelde periode een alternatief geneesmiddel te importeren vanuit het buitenland met toestemming van IGJ. Tevens komen deze producten in aanmerking voor declaratie bij de zorgverzekeraar van de patiënt. Een overzicht van deze toestemmingen vindt u op de website van de KNMP.

De artikelen die Pharme aanbiedt die onder een tijdelijke toestemming geïmporteerd kunnen worden, zijn opgenomen in de Z-Index. U kunt hierdoor deze producten gemakkelijk aanschrijven en declareren bij de zorgverzekeraar.  Een overzicht van de producten die wij hebben opgenomen in de taxe vindt u hier.

U kunt tevens gebruik maken van het filter 'Tijdelijke toestemming IGJ' op de pagina Producten.

Stappenplan Pharme
Stappenplan Pharme